Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?




23.10.2007
HOSPITERTE VED RESTAURANT NOMA I KØBENHAVN
Forfatter: Christer Sørlie

Christer Sørlie fra Litløy Fyr har sendt oss reisebrev fra fantastiske København. Han hospiterer i restauranten Noma, som regnes for å ha Skandinavias beste kjøkken. Bli med på en spennende reise i en nordisk gourmetverden.

En hilsen fra Køben og meg!

Takk til Apriori som gir meg denne muliget til å oppleve Skandinavias beste kjøkken.

Etter en hektisk uke på restaurant Noma i København, har jeg fått oppleve byen med en frihelg. Byen med stor "B". En ny uke står for tur med nordiske råvarer i utsøkt kvalitet.

Det arbeider 16 kokker på dette kjøkkenet, og de arbeider i to team. En avdeling for saus, en for varm mat, en for snacks og forretter og et
patisserie (dessert og konditori). I tillegg er det et bankettkjøkken for større selskap. Dette kjøkkenet har egen besetning.

Kokkene er fra hele Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Australia og det tidligere Sovjetunionen.

Ferske, nordiske råvarer ankommer hver dag, og alt kvalitetskontrolleres. Om noen råvarer ikke er perfekte, returneres de umiddelbart. Her er det ekstremt god orden og renhold.

Restauranten holder til nede på bryggeområdet rett ved kanalen i en
gigantisk gammel murbygning sammen med den islandske ambassaden. Det er ikke ledige bord å få før i midten av april 2008.

Hilsen fra Christer

Flere smakebiter får du på www.noma.dk
Se også www.litloy.no

TILBAKE TIL NYHETER